zondag 12 mei 2013

Band van de maand MEI - TEXAS RADIOTexas Radio bestaat uit:
Arthur Akkermans: Leadsinger/Mondharmonica
Joris van den Berg: Orgel/Trompet
Niek Cival: Leadgitaar/backingvocals/Banjo
Teun Eijsink: BasgitaarImanishi Kleinmeulman: Drums


Texas Radio is een 5 koppige, nogal eigenzinnige band uit Diepenheim, Markvelde en Goor, Geïnspireerd en beïnvloed door artiesten als Tom Waits, The Doors, Canned Heat en Andre Manuel. Inmiddels spelen ze, amper een jaar onderweg, met name eigen nummers. Met hun niet alledaagse instrumentarium; inclusief o.a. de mondharmonica, trompet, orgel, banjo, cello, meerstemmige zang en daarbij uiteraard de standaardbezetting van drums, gitaar en bas, is Texas Radio een band die vooral live ervaren moet worden!
En dat ze dat goed afgaat blijkt uit de vele optredens in Oost-NL. Naast optredens op regionale podi, was Texas Radio de succesvolle afsluiter van het festival Jannarok.  Ook speelden ze als voorprogramma van Dancing Dollekamp en hebben ze tijdens de Zwarte Cross van 2012 het Rock ‘n Roll Circus op zijn kop gezet.
Tijdens de finale van het Open Podium festival in het Rabotheater in Hengelo,ontving Texas Radio 3 fraaie prijzen. Allereerst de publieksprijs, met een overmacht aan stemmen! Verder de 2e prijs (bedrag van € 1000,-) van de vakjury, die zich zeer onder de indruk toonde van de kwaliteit en de performance van de 3 eigen nummers die ze speelden. Citaat uit het juryrapport: “zeer overtuigend, spatten van het podium”. Bovendien gaat Texas Radio optreden tijdens het BAM festival in Hengelo 25 mei 2013.
Voeg daarbij, dat ze de meeste likes kregen bij de inmiddels afgesloten site Talent Battle. Hierdoor hebben ze zaterdag 16 juni in Hengevelde tijdens de Hoftedagen in Talent Battle, als opwarmer van Miss Montreal en VanVelzen. Voor zo’n 3500 bezoekers. Dit betrof wederom een wedstrijd met als hoofdprijs een optreden op de Zwarte Cross 2012. De jury (bestaande uit o.a. een programmeur van de Zwarte Cross) zag in Texas Radio een band die een volwaardige show weggaf, hierdoor ging de band wederom met de 1e prijs aan de haal en stonden ze 20 juli in het Rock ‘n Roll Circus voor zo’n 2500 bezoekers op de Zwarte Cross. Dit optreden beviel goed dat de organisatie ze later op de avond backstage nog graag een keer wilde laten spelen voor medewerkers, organisate, bands, roadies en andere hoogwaardigheidsbekleders.
 Op dit moment is hun eerste demo cd een feit en reden voor R728 om deze eens goed te pluggen. De hele maand mei zullen er 2 nummers van deze cd ten gehore gebracht worden. Interesse in de cd? check de website voor meer info
Aankomende optredens van Texas Radio:
Hengelo, OverijsselBam! Festival25/05/13 12:00
Hengelo, OverijsselRabotheater25/05/13 20:00
Formerum, FrieslandDe Vijfpoort21/06/13 22:00
Almelo, OverijsselHobNob Festival06/07/13
TBDLichtenvoorde, GelderlandZwarte Cross27/07/13
TBDEnschede, OverijsselGeuzenpop03/08/13
America, Limburgknuffelbeer festival31/08/13
Beltrum, GelderlandFestunique01/09/1314:00