zaterdag 10 mei 2014

THÉ LAU (THE SCENE) NEEMT AFSCHEID


De meeste liefhebbers kennen Thé Lau als de frontman van The Scene, een Nederlandse band die zeer geliefd was bij de meest gerenommeerde festivals (en bookers) met name van onze naasten buren en al 30 jaar de podia's bestormd. De jongere generatie kent Thé Lau van zijn nr.1 hit samen met Lange Frans in 2010 (Zing Voor Me). Een nummer die door het nieuws over Thé, een nog zwaardere lading krijgt.

Thé Lau heeft zojuist een nieuw album uitgebracht genaamd 'Platina Blues' in afwachting van het album kwam ons ook het vreselijke bericht ten gehore dat Thé Lau zijn carrière moet opgeven door kanker.
Maar de band laat het niet stilletjes aan ons voorbij gaan en geeft iedere liefhebber de gelegenheid om afscheid van deze band te nemen met een reeks afscheidsconcerten in JUNI:

ZA 07 - Pinkpop, Landgraaf.
ZA 14 - Lotto Arena, Antwerpen (B).
DI 17 - Heineken Music Hall, Amsterdam.
ZA 21 - Ancienne Belgique, Brussel (B).

Van de officiële site van The Scene:

De Nederlandse band The Scene stopt ermee. De band rondom oprichter en frontman Thé Lau speelt alleen nog op 7 juni Pinkpop en geeft de allerlaatste twee concerten op 17 juni in Paradiso in Amsterdam en op 21 juni in de AB.

Het afscheid is noodgedwongen omdat Thé Lau onlangs te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer zal leven. De zanger en schrijver van ondermeer ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Open’ en ‘Blauw’ heeft al enige tijd kanker. Thé Lau legt momenteel de laatste hand aan het muziekstuk ‘Platina Blues’ dat binnenkort te beluisteren is, en aan een grote roman die zal verschijnen bij Lebowski Publishers.

Thé Lau: “Het vervelende met kanker is dat je geen zekerheid hebt, maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren. Ik ben blij dat het me nog gegund is om het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso en in de AB.”Kaarten voor de show in Paradiso gaan a.s. zaterdag in de verkoop via: http://paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Lau-The-Scene-Afscheidsconcert.htm
Kaarten voor de show in de AB gaan vrijdag om 13:00 uur in de verkoop via: http://www.abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/the-scene-21-06-2014

Een tijdslijn overzicht van Thé: 

Thé Lau1952 – geboren in Bergen (NH)
1972 – eindexamen Murmellius Gymnasium Alkmaar
1973/'74 – Neerland Hoop Express (gitarist)
1975 – richt de band Music Garden op /samen met Jan de Hont
1978 – Neerlands Hoop-actie Bloed aan de Paal /met Music Garden
1979 – richt rockband The Scene op
1980 – eerste album The Scene (zie discografie)
1991 – eerste Edison (zie bekroningen)
1996 – start solo carrière naast The Scene (zie theaterprogramma’s)
2000 – eerste boek (zie bibliografie)
2002 – einde The Scene
2005 – i.o.v. het Nationaal Comité 4&5 mei - Lied van de Vrijheid
2007 – heroprichting The Scene
2008 – titelrol in opera ‘Drebbel, het volmaakte rood’
2010 – eerste Nr. 1-hit met Lange Frans: 'Zing Voor Me'
2011 – centrale gast Nekka-Nacht, Sportpaleis Antwerpen + VRT