donderdag 23 februari 2012

In Memoriam Manny Special 25 februari

Aanstaande zaterdag, 25 februari is het precies een jaar geleden dat onze vriend en collega dj bij R728 Manny van Oosten, na een zware periode door de ziekte ALS,  is overleden. De uitzending van Route728 zal deze zaterdag dan ook in het teken staan van Manny.


Manny van Oosten

Gitarist, componist, levensgenieter
Black Out
To Elysium
Schooldays
Out of Control
Infernorama

In 2010 wordt bij Manny van Oosten ALS geconstateerd, een ziekte waarbij de spierfuncties uitvallen. De artsen geven de gitarist nog drie jaar. Het slechte nieuws weerhoudt hem er niet van onverminderd door te gaan met zijn rockopera die 19 maart 2011 in première gaat in het Odeon te Zwolle. 
 Manny overleed op 25 februari aan de gevolgen van ALS.
Manny presenteerde vanaf 2 december 2006 met regelmaat Route728. Niet veel later kwam oude schoolvriend Dirk Visscher regelmatig meepresenteren en af en toe schoof ook Dewy Mulder aan om samen met de heren bijzondere radio te maken. Geen onderwerp werd geschuwd. Manny's liefde voor rock en metalmuziek kwam in de Route 728 volop naar voren en op zijn eigen wijze praatte hij de muziek aan elkaar. 
Een aantal oude uitzendingen staat nog online en kunt u nog terug luisteren om herinneringen op te halen aan Manny. 

Vanaf het begin van Infernorama vertelde hij hier ook regelmatig over in de uitzendingen van Rocktrax en later ook in Route 728. Op 19 Maart 2011 was de première van Infernorama in theater Odeon de Spiegel te Zwolle. 


Helaas mocht Manny dit zelf niet meer meemaken. Op 9 maart werd er een speciale in memoriam gehouden in Hedon waar de hele geschiedenis van Manny op het podium van Hedon voorbij kwam.  


We zullen met heel veel plezier terugdenken aan de leuke uitzendingen die we hebben mogen doen met Manny voor Route 728 op Vechtdal FM.


R.I.P. Manny, fijne collega