vrijdag 11 juli 2014

Tractor Blues/Jazz/Schlager in tha house

Een nieuwe hype (of terug van weggeweest, dankzij het wereldwijde internet).


En wij bij route728 vinden hem vet :) dus moesten we een verzameling aan tractor muzikanten even met je delen.
Vaak door een gebrek of afwezigheid van een drummer en opzoek naar een vaste beat rocken deze muzikanten van het platteland als geen ander!

Bijzonder is dat de meeste muzikanten toch bij onze scandinavische buurlanden vandaan komen, zou er daar een gebrek zijn aan drummers?

Deze Denen bijvoorbeeld:
Een band (of in eerst instantie was het 1 persoon) die er beroemd mee is geworden is Olle Hemmingsson´s Trio, Olle Hemmingsson heeft al voor tv programma's en al opgetreden met zijn tractoren:
Een van de meest bekeken songs op youtube is van Olle Hemmingsson:
De voorliefde voor old school machines om te gebruiken komen ook voort bij Bottle Neck John een muziekant in Zweden die zijn liefde voor Stomp Blues combineert met zijn liefde voor oldtimer tractoren.
Maar... ook in Nederland heb je muzikanten die graag een momentje jammen met deze monster machines, zo ook tijdens de autocross in Geersdijk
En wat dacht je van een oldschool blaaskapel van onze Duitse buren? Wellicht wat minder rock 'n roll, maar ook zij hebben hun hart verloren aan de Tractor Beat.Of in klederdracht geklede slovenen?


Een toffe manier van muziek maken, welke laat zien dat overal muziek in zit!
Drummers u bent gewaarschuwd :p